RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Платіть зарплати 15% співробітникам Мінфіну: "Наш край" відповів на ідею скорочення стипендій для студентів

Партія «Наш край» пропонує видавати зарплату тільки 15% чиновників у відповідь на ініціативу Міністерства фінансів скоротити число студентів, які отримують стипендії, до 15%.

З відповідною заявою виступив співголова партії Олександр Мазурчак, передає Обозреватель.

"Наш край" вважає, що такими «реформами» уряд вбиває вітчизняну освіту і позбавляє майбутні покоління українців доступної освіти», - заявив він.

Олександр Мазурчак нагадав, що подібні ініціативи з'явилися після того, як вибухнув скандал з втратою близько 40 тисяч заяв абітурієнтів про вступ до вузів.

«Спочатку Міносвіти провалило вступну кампанію, втративши 40 тисяч заяв абітурієнтів, а тепер разом з Мінфіном хоче зменшити кількість студентів, які отримують стипендії. Мабуть, наступною «реформою» стане повне скасування стипендій та тотальна платна освіта», - зазначає співголова «Нашого краю».

Тому зустрічною ініціативою політсила пропонує видавати зарплату тільки 15% чиновників.

«Якщо чиновники хочуть давати стипендії тільки 15% студентів, то і зарплату повинні отримувати тільки 15% чиновників. Вони повинні на собі відчути те знущальне ставлення, яке вони демонструють у відношенні до молодого покоління», - заявив Олександр Мазурчак.

Як повідомляли ЗМІ, Міністерство фінансів планує в 2018 році зменшити кількість одержувачів стипендій до 25%, а до 2020 року - до 15%.

За словами заступника міністра фінансів Сергія Марченка, на сьогоднішній день стипендії отримують 40-45% студентів.

"У нас були такі домовленості з Міносвіти, що до 2020 року ми рівень стипендіатів скоротимо до 15%", - заявив Марченко.