RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Перед зустріччю Волкера з Сурковим Порошенко підписав важливий закон по Донбасу

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 7167—VIII "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Про це повідомляє прес-служба президента.

Зазначимо, що Порошенко підписав цей закон перед сьогоднішньою зустріччю по Україні помічника президента РФ Владислава Суркова і спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера.

Згідно з документом, суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в рамках міжнародно визнаного кордону є цілісною і недоторканною. Також закон передбачає особливий порядок самоврядування в ОРДЛО. Проте він набуде чинності тільки після виведення іноземних військ з Донбасу.

"Відповідальне голосування більшості допоможе нашій армії і надалі тримати оборону з мінімумом жертв, а дипломатам – посилити міжнародний тиск на Росію", - сказав Порошенко, додавши, що цим документом на один рік продовжується дію раніше ухваленого закону.

"І тоді, і тепер можливість виконання Закону жорстко обумовлена низкою вимог до Росії як агресора і окупанта, і її маріонеткових режимів. Насамперед – вимогою про виведення російських військ, незаконних збройних формувань, виведення військової техніки з території України, і нормою про відповідність політичних процесів стандартам ОБСЄ", - додав глава держави.

Детальніше про процесі прийняття в парламенті законів з Донбасу читайте в матеріалі "Апостроф": "Закони Порошенка по Донбасу: кілька причин, з яких билися в Раді".