Стало відомо про нове розслідування НАБУ проти скандального нардепа

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує обставини отримання дипломатичного паспорта позафракційним народним депутатом Бориславом Розенблатом.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

"Законність підстав отримання народним депутатом Бориславом Розенблатом дипломатичного паспорта, вилученого детективами Національного антикорупційного бюро України 19 жовтня, будуть перевіряти в рамках окремого кримінального провадження", - наголошується в повідомленні.

Детективи НАБУ внесли відомості про початок розслідування до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Слідство вважає, що посадові особи Ради внесли завідомо неправдиві відомості в офіційні документи, щоб надати Розенблату можливість покинути країну.

Співробітники управління забезпечення міжпарламентських зв'язків апарату ВР направили на адресу департаменту консульської служби МЗС лист з проханням видати дипломатичний паспорт Розенблату, який нібито повинен був виїхати з 18 по 22 жовтня в Ізраїль для вивчення можливостей кооперації та співпраці між Україною та ізраїльською торгово-промисловою палатою, а також Асоціацією виробників Ізраїлю. На підставі документа нардепу видали дипломатичний паспорт. 19 жовтня Розенблат використав документ з метою виїзду до Німеччини.

Як повідомляв "Апостроф", НАБУ показало відео затримання та обшуку Розенблата в аеропорту.