RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Гучні затримання детективами НАБУ: з'явився прогноз, що чекає сина Авакова

Після затримання детективами НАБУ сина голови МВС України Арсена Авакова - Олександра фігурантів відпустять під заставу.

Таку думку "Апострофу" висловив народний депутат Сергій Лещенко.

"Це розслідування кримінальної справи, яке вся країна вже давно спостерігає. Зараз, напевно, відбувається якесь прискорення в справі, якщо за нього взялося НАБУ. Швидше за все, буде застава. А потім вже справа буде по суті розглядатися", - народний депутат .

А ось політолог Ярослав Макітра вважає, що доля сина Авакова тепер стане предметом політичних торгів з президентом.

"Чи готові сторони піти до кінця, ми побачимо вже в найближчі дні, розв'язка може бути дуже різною. Обидві сторони зацікавлені домовитися. Це така гра на пониження один одного, спроба вибити вплив більше, більший контроль один від одного. Якщо не буде зараз примирення, це може дійти до тотальної війни між елітами зі зрозумілими наслідками. Інша справа, яка ціна може бути в переговорах, або закриття справи, або надання синові спроби виїхати за кордон ", - вважає політолог.

Радник глави МВС Ілля Ківа також підтримує версію політичного тиску на Авакова.

"Для того, щоб тиск був болючим і відчутним, працюють по самому незахищеному, по його єдиному синові. Зараз будуть, звичайно, планувати його позбавити волі для того, щоб мати можливість маніпулювати міністром. Фактично це не просто затримання, це можна розцінювати як викрадення дитини для шантажу і маніпуляції. Аваков - міністр-силовик, на сьогодні єдиний в країні, який утримує стабільну ситуацію - як і на фронті, так і всередині країни", - підкреслив Ківа.

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа": "Викрали дитини": за що затримали сина Авакова і при чому тут Порошенко.