RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Намагалися зберегти обличчя: джерело пояснило спробу людей Порошенка підняти важливе питання щодо ЦВК

"Блок Петра Порошенка" знову підіймав у Верховній Раді питання поновлення Центральної виборчої комісії, не сподіваючись на прогрес і просто намагаючись зберегти обличчя.

Про це "Апострофу" розповів один з депутатів від БПП.

Нагадаємо, що раніше в Раді відмовилися голосувати за "перезавантаження" Центрвиборчкому, - відразу багатьох політиків не влаштовує перспектива отримання підконтрольної президенту Петру Порошенку ЦВК, - після чого БПП стали погрожувати виходом з коаліції і відмовою від участі в засіданнях.

Напередодні БПП спровокували новий розгляд питання в Раді, і планували знову погрожувати відмовою від голосування і виходом із зали, якщо "Народний фронт" спустить питання на гальмах. Так, в президентському іменному блоці запропонували відмовитися від однієї з шести кандидатур у квоті в ЦВК, - кандидатом на виліт стала Ольга Лоток.

Однак, в НФ незабаром заявили, що змінювати подання президента має право тільки сам державний лідер.

"Фракції вже не мають ніякого відношення до цієї вистави. Його вносить і перевносить суб'єкт, визначений законом (президент, - "Апостроф")", - підкреслив нардеп Леонід Ємець.

В ході обговорення ситуації стало ясно, що за ЦВК буде голосувати тільки "Самопоміч", де вважають, що новий Центрвиборчком необхідний для країни.

Примітно, що в президентській силі прекрасно усвідомлювали марність своїх спроб проштовхнути новий склад ЦВК.

"БПП повинен був зберегти обличчя, тому ми підняли питання Центрвиборчкому", - пояснював виданню один з депутатів від "Блоку Петра Порошенка".

Більше про оновлення Центрвиборчкому і протести в центрі Києва читайте в матеріалі "Апострофа" - Побиті люди Яценюка і помста Порошенка: як закінчився останній день Ради.