RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Дивна людина: психолог цікаво описав Путіна, порівнявши його з Леніним і Сталіним

Президент Росії Володимир Путін є типовим представником концепції російських лідерів, багато з яких були призначеними у зв'язку з відсутністю будь-яких лідерських рис.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів психолог і експерт з питань невербальної комунікації Валентин Кім.

"Якщо ми розглянемо російську історію останніх ста років, то Володимир Путін дуже чітко вписується в рядок таких політиків, як Ленін, Сталін, той же Хрущов. Ленін – гаркавий, плюгавий і маленький чоловічок. Сталін – косорукий, кривоногий грузин невисокого зросту. Ленін, звичайно ж, володів хорошими ораторськими здібностями, а Сталін як оратор був повний нуль. Хрущов – плюгавий товстенький коротун, ні харизми, ні впливу, нічого. Але в певний момент якась сила висуває цих людей на перші позиції, вони влаштовуються там і починають керувати державою", - впевнений він.

За словами експерта, Путіна навряд чи можна назвати людиною, якій притаманні лідерські якості.

"Його не можна назвати харизматичним лідером. Та й взагалі складно назвати лідером. Володимир Путін не підходить під формат як європейського, так і азіатського лідера. Європейський формат – це дуже розумна людина, яка довго вибудовує кар'єру, а азіатський – це кочівник, завойовник. Президент Росії не проявляє харизми: він невисокий на зріст, лисуватий і мимрить. У нього були якісь захоплення дзюдо, але, по-моєму, вони проявилися на парочці фотографій і відео, не більше. Його не можна назвати спортивним товаришем, хоча, звичайно ж, він регулярно демонструє непогану для свого віку форму. Тим не менше це не альфа-самець. У нього немає проявів, які показують, що він постійно завойовує перше місце. Його просто ставлять на постамент, і він там непогано стоїть", - каже Кім.

Детальніше про невербальну комунікацію і про типові жести політиків читайте в матеріалі "Апострофа": Є річ, яка допомагає Путіну підпорядковувати росіян - психолог.