Стало відомо, хто буде отримувати борги "Газпрому" після ліквідації "Нафтогазу"

Борг російського "Газпрому" Україні після ліквідації "Нафтогазу" отримуватиме Кабінет Міністрів.

Про це у своєму блозі розповів народний депутат від "Батьківщини" Сергій Євтушок.

"Не хвилюйтеся – Росія і "Газпром" заплатять все до останньої копійки. Ці гроші підуть не на мільйонні премії керівництву "Нафтогазу". Ці гроші мають піти людям, а не в кишені чиновників! Бо Росія винна борг Україні, а не "Нафтогазу". І після його ліквідації право вимагати борг з Росії перейде до Кабінету Міністрів, а це є урядова структура, це представники українського народу", – написав він, коментуючи активізацію президентських представників на заяви Юлії Тимошенко щодо необхідності ліквідувати "Нафтогаз".

Він також зазначив, що з приходом нової влади ринок газу буде демонополізовано і це дозволить знизити ціни на газ для українців щонайменше вдвічі. Саме перспектива втрати корупційних надприбутків, на думку депутата, і змушує нині президентських посіпак мстити Юлії Тимошенко, яка принципово відстоює інтереси простих людей.

Окрім того, народний обранець нагадав, що ліквідація "Нафтогазу" – це одна вимог Третього Енергопакету законодавства ЕС, який набув чинності у 2011 р.

"Нафтогаз" – це курка, яка несе золоті яйця. Це прибуткова корпорація, то навіщо ж її ліквідовувати?..Єдине що ці золоті яйця до народа не доходять", – зауважив політик.