RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Священики Київського і Московського патріархатів зустрілися з Аваковим: фото і деталі бесіди

Глава МВС Арсен Аваков зустрівся з представниками Української православної церкви Київського і Московського патріархатів, обговоривши з ними питання можливих провокацій в Україні в зв'язку з наданням автокефалії.

Про зустріч написав на своїй сторінці в Facebook нардеп Антон Геращенко.

"Міністр чітко заявив свою позицію щодо недопущення будь-яких провокацій і насильства з будь-якої сторони.

Митрополит Онуфрій заявив, що не бачить причин для кровопролиття, крім випадків незаконних спроб захоплення власності релігійних громад УПЦ МП.

Архієпископ Євстратій Зоря озвучив позицію Української православної церкви щодо недопущення будь-якого насильства в церковних суперечках. А також нагадав про те, що коли в лютому 2014 року з Майдану прийшли тисячі мітингувальників, які відгукнулися на заклик йти в Києво-Печерську Лавру, саме ієрархи УПЦ КП - владика Єпіфаній і владика Агапіт, особисто приїхали до Лаври і переконали мітингуючих не чинити насильницьких дій і не заходити на територію заповідника. І що якщо будуть спроби будь-яких провокаторів силою захоплювати храми громад УПЦ МП, то Українська православна церква заявить про неприпустимість таких насильницьких дій", - написав нардеп.

Він також навів слова Авакова на зустрічі зі священиками: "Створення Єдиної Української автокефальної православної церкви - багатовікова мрія багатьох поколінь українців. І ця історична подія не повинна затьмаритись діями провокаторів, які закликають сіяти хаос і проливати кров".