Не повірили "дутим" звинуваченнями: Вілкул про голосування в Раді за зняття з нього недоторканності

У Верховній Раді не підтримали зняття депутатської недоторканності з члена фракції Опозиційний блок Олександра Вілкула, тому що справа на 100% сфальсифіковано прокуратурою.

Так Олександр Вілкул прокоментував підсумки голосування в парламенті на своїй сторінці в Facebook.

Відзначимо, що сьогодні, 16 жовтня, Верховна Рада не підтримала подання генпрокурора Юрія Луценка на зняття депутатської недоторканності з Вілкула. "За" проголосували 137 депутатів.

"Навіть спочатку негативно проти мене налаштованим членам регламентного комітету і всім депутатам, присутнім в залі, від інших політичних партій стало ясно, що справа на 100% сфальсифікована. Немає не те, що складу, немає події злочину. Всі ці звинувачення - це спроба влади руками генпрокуратури, як інструменту, усунути політичного опонента, який не хоче домовлятися і танцювати під їхню дудку. Це зачистка політичного поля перед виборами ", - написав нардеп.

Також Вілкул додав, якщо буде ще одна атака, то йому вдасться відстояти репутацію в будь-якому чесному суді.

"І якщо це не вдасться зробити в українському суді, то це мене виправдає Європейський суд з прав людини", - заявив політик, пообіцявши продовжити політичну боротьбу.

Адвокат Вілкула Олег Бабич написав на своїй сторінці в Facebook: "Парламент не проголосував за зняття депутатської недоторканності в Вілкула. Генпрокуратура перегнула палицю, коли спробувала звинуватити Вілкула практично навіть в руйнуванні "каплиці 14 століття". Коли розкрилися факти, що основного свідка прокуратура змушувала дати неправдиві свідчення під тортурами, а закони, на які посилалися силовики, втратили чинність ще в 2001 році, нардепи відмовилися голосувати так, як треба владі ".

Нагадаємо, захисник Вілкула, колишній адвокат Юрія Луценка, екс-заступник генпрокурора Олексій Баганець звинуватив Генеральну прокуратуру в штучному створенні доказів і фальсифікації матеріалів досудового розслідування. Сторона захисту надала також матеріали, що показують неспроможність звинувачень ГПУ про те, що Вілкул, перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської ОДА, у 2011 році нібито незаконно забрав землю у Покровському районі Дніпропетровської області.