У "Батьківщині" наполягають на розгляді "газового" питання в Раді

"Батьківщина" вимагає від Голови Верховної Ради негайно винести на розгляд парламенту постанову про скасування рішення про підвищення ціни на газ для населення.

Про це сьогодні з парламентської трибуни заявив перший заступник голови фракції Сергій Соболєв.

За його словами, відповідний документ (№9265), який вже підписали лідери шести фракцій і груп, до сих пір не винесено навіть на розгляд профільного комітету.

photo by Alexander Prokopenko

Політик зазначив, що зараз ситуація з опаленням у багатьох містах критична і що ця проблему "пробують перекласти з хворої голови на здорову": "Звинувачують мерів міст в тому, що, виявляється, непостачання газу і підвищення тарифів - це їх проблема. Це по меншій мірі є непорядно і безсовісно "- сказав він.

На думку Соболєва, "крайнім" у жалюгідній ситуації з опаленням в деяких містах залишається населення.

photo by Alexander Prokopenko

"Всі чудово знають, хто контролює ринок газу, як купувалися ліцензії на чергові родовища газу. Все прекрасно знають, хто контролює фірми-одноденки, які спочатку збирають кошти з населення, а потім зникають разом з грошима. А населення роблять винним в цій ситуації" , - обурився парламентарій.

Представник "Батьківщини" наполягає на тому, щоб питання, які накопичилися через необґрунтоване підвищення ціни на газ і подальшого зростання тарифів, в першу чергу ставилися на розгляд в сесійній залі.

"Ми маємо ряд законопроектів, які дозволять остаточно врегулювати це питання і газ власного видобутку направити населенню України", - підкреслив Сергій Соболєв.

Нагадаємо, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що саме пропрезидентська більшість не дає винести на розгляд парламенту постанову, підписану лідерами 6 фракцій і депутатських груп, про скасування рішення уряду про підвищення ціни на газ і введення мораторію на його подорожчання.