RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Соратник кума Путіна став власником скандального українського телеканалу

Власник швейцарської компанії Plirofories AG (володіла 100% телеканалів групи "112 Україна") Едуард Кац заявив про вихід з медіабізнесу в Україні та продажу телевізійного каналу.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Причинами свого рішення Едуард Кац назвав комплексні проблеми із забезпеченням свободи слова, перешкоджання діяльності телеканалу з боку Верховної Ради і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також зайву політизацію інформаційного ринку, яка загрожує дотримання журналістських стандартів в повсякденній роботі телеканалу", - йдеться в повідомленні.

У той же час в держреєстрі фізичних і юридичних осіб-підприємців міститься інформація про те, що за станом на сьогоднішній день кінцевим бенефіціаром всіх вхідних в "112 Україна" шести телеканалів є Тарас Козак ( "Опозиційний блок) член комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Раніше Козак купив телеканал NewsOne, щодо якої, як і щодо телеканалів групи "112 Україна", Верховна Рада зажадала від РНБО ввести санкції.

Чому Мураєв продав свій канал і як це може допомогти уникнути санкцій, читайте в матеріалі "Апостроф" - Як уникнути санкцій: для чого Медведчук завів на NewsOne свою людину.