RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Після об'єднання церкви Порошенко надихнув навіть політичних опонентів - блогер

Світові лідери, соратники і політичні опоненти президента Петра Порошенка підтримали його в питанні створення незалежної української церкви.

Про це у себе в Facebook написала блогер, політичний експерт Світлана Кушнір.

"Більшість українських політиків-опонентів влади і нинішнього президента висловилися за створення незалежної української церкви, і тим самим підтримали Порошенка. Навіть вони визнали, що в цій війні президент боровся за всю Україну!" - написала Кушнір.

На підтвердження своїх слів вона привела заява Святослава Вакарчука про підтримку створення автокефальної церкви в Україні.

"Створення Української помісної автокефальної православної церкви і вибір її Предстоятеля - знакові події не тільки для України церковної, а й для всіх нас. Найважливішим наслідком Собору, на мою думку, є приклад об'єднання для великої мети. Цей приклад надихає!" - написав співак у своєму Twitter.

У свою чергу, за словами експерта, Юлія Тимошенко не обійшла стороною роль Порошенко в створенні помісної церкви. І ще один критик президента Анатолій Гриценко не обійшов стороною цю подію і прямо відзначив великий внесок Порошенко в створення незалежної від Москви церкви.

"Створення помісної Української церкви знайшло свій відгук і у західних партнерів України. Так, США офіційно привітали створення ПЦУ, така ж реакція послідувала від Канади. Україна також отримала схвалення створення автокефальної церкви і від Ватикану. На шляху створення єдиної помісної церкви Петра Порошенка підтримали не тільки наші міжнародні партнери і союзники, і представники інших конфесій, а й навіть політичні опоненти. Це означає, що Україна в особі Президента все робить правильно. і дійсно своїми діями об'єднує народ і країну ", - резюмувала Світлана Кушнір.