RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Яценюк назвав "червоні лінії" для майбутнього президента України

Хто б не став президентом, його цілі повинні збігатися з тими, які ставив український народ: незалежність, членство в ЄС і НАТО та економічний розвиток України.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк, відкриваючи 12-й Київський Безпековий Форум, передає прес-служба політсили.

Він підкреслив, що процес і результат виборів президента України показує демократичність суспільства. Глава "Народного фронту" закликає переможеного кандидата проявити повагу до результату виборів.

"Це стандарт високої якості і справжньої демократії ... Ми гідно і достойно пройшли перший тур виборів президента України. Ми очікуємо, що буде оголошений новий переможець у другому турі. Хто б не став Президентом України, перед ним постануть неймовірні виклики ... Той, хто програє, повинен підтримати нового президента - в тому випадку, якщо цілі нового президента збігаються з тими цілями, які поставив український народ" - сказав політик.

Також він повідомив про критичні точки в політиці майбутнього президента.

"Це точки не політичні. Ці точки - то, що народ України вистраждав. Це точки і цінності, за які народ України бореться ... Перше - це незалежність і територіальна цілісність української держави, це її захист і оборона. Друге - це членство України в Європейському Союзі і НАТО".

Третьою такою точкою політик назвав "справедливість в нашій державі", а четверта - економічне процвітання України і кожного українця.

"Дві українські революції були пов'язані з тим, що був наступ на ключові права і свободи людини і громадянина, на наші почуття гідності і справедливості".

Спроби порушити ці принципи, підкреслив Яценюк, - "це червоні лінії, які ми ніколи нікому не дамо перейти".