RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Ляшко першим дорікнув Зеленському за використання російської мови на інавгурації - експерт

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко став єдиним з депутатів, хто дорікнув президента Володимира Зеленського у використанні російської мови в ході інавгураційної промови.

Про це повідомив політолог Володимир Цибулько на своїй сторінці в Facebook.

Він звернув увагу на реакцію парламентарів, коли новообраний президент почав говорити по-російськи.

"Єдиний, хто чітко і жорстко поставив Зеленського на місце щодо української мови, був Олег Ляшко. Вже з попереднього політичного досвіду Ляшка було зрозуміло, що саме він буде послідовним і жорстким критиком Зеленського, але, коли сам Зеленський так розкрився, Ляшко нагадав йому про українську мову", - написав експерт.

Політолог розшифрував, що саме означають слова Ляшко в сторону Зеленського.

"Олег Валерійович сказав набагато більше - він, публічно нагадуючи про українську мову, згадав Зеленському про парламентсько-президентську республіку, і про первинність парламенту в країні, про небезпеку узурпації влади ... По суті - атака Ляшко на Зеленського для багатьох іноземних гостей - це нагадування про первинність парламенту... ", - зазначив Цибулько.

Експерт припустив, що дії Ляшка можуть стати поштовхом для інших законодавців.

"Ляшко став криголамом, переступивши умовності, але цей приклад захоплюючий, і після сміливого Ляшка ми побачимо більше сміливих і принципових випадів в бік Зеленського, вже з боку фракцій. Але запам'ятаємо - Ляшко був першим!", - підсумував політолог.

Під час інавгураційної промови стався інцидент з переходом Зеленського на російську мову, через що лідер РПЛ Олег Ляшко зробив зауваження новообраному президенту.