Ляшко дав урок стандартів відкритості президенту Зеленському - експерт

Політолог Володимир Цибулько вважає, що глава Радикальної партії Олег Ляшко своїми діями вчить президента стандартам відкритості, що в майбутньому допоможе йому бути ефективним для населення.

Про це політолог написав на своїй сторінці в Facebook, висловивши свою думку про стенограми зустрічі Зеленського з головами фракцій.

Однією з останніх тим, що викликала великий шум, стало оприлюднення тексту стенограми зустрічі Зеленського з керівниками фракцій. Володимир Цибулько припускає, що це сталося через низку причин.

"Адміністрація розповсюдила стенограму зустрічі глав фракцій із Зеленським. У команді кинулися рятувати себе за відвертий ляп з законом про вибори. Так хочеться перекласти на когось відповідальність. І з огляду на інтелігентну обережність Парубія, знову Ляшко доведеться доводити правду про реальні домовленості. Тут очевидно, що версія Олега Ляшка буде більш зрозумілою, і "просвітницька" лекція, і питання Зеленському - це прояв справжнього державного підходу і лідерства. Зеленський поводився, як дилетант, на зустрічі "з професорами-наставниками", - вважає політолог.

Також експерт коментує слова Ляшко, який неодноразово вступав в діалог на даній зустрічі.

"Коли Ляшко каже: - "Моя боротьба за відкритість і прозорість забезпечила існування цієї стенограми і дала всім громадянам побачити, хто є хто"- він має рацію, і довіру до його словами після публічної пікіровки із Зеленським буде тільки рости ... Оприлюднення деталей зустрічі допомогло зрозуміти певні нюанси з приводу присутніх, зокрема, хто саме був за відкриті списки", - коментує експерт.

На завершення Цибулько відзначає тенденцію зростання активності інших політиків з приводу діяльності президента.

"Ляшко вчить президента стандартам відкритості, а заодно змусить його бути ефективним для населення. Зараз набагато сміливіше почали звертатися і представники інших фракцій, але чим швидше підніметься голос реальних лідерів, тим менше встигне послабити країну Зе і його тренер Ко", - підсумував політолог.

30 травня перед консультаціями президента з головою ВР і головами парламентських фракцій, Олег Ляшко почав пряму трансляцію, проте охорона президента не дала йому її продовжити безпосередньо під час самої зустрічі.