Новий генпрокурор раптово відзначився кровожерливою заявою

У п'ятницю, 30 серпня після свого представлення на посаді глави відомства генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що хоче "крові в правовому сенсі".

Відео з заявою глави ГПУ з'явилося в YouTube.

Таким чином він оголосив, що має намір регулярно залучати до відповідальності високопоставлених чиновників з метою повернення вкрадених коштів до бюджету.

"Своїм завданням бачу зробити цю систему ще більш потужної, зробити все-таки прокуратуру дійсно органом, який координуватиме всі правоохоронні органи і ставити перед ними завдання в сфері боротьби зі злочинністю і контролювати виконання цих завдань, причому жорстко ... Ми не хочемо крові буквально, але в сенсі правовому ми хочемо крові", - заявив він.

Також він анонсував щотижневі затримання співробітниками прокуратури корупціонерів з числа топ-чиновників.

"Щотижня хтось повинен бути притягнутий до відповідальності з високопоставлених чиновників. Якнайбільше активів, грошей, які були вкрадені у цієї країни і у наших людей, повинні бути знайдені і повернені країні. Власне, це і буде нашим основним пріоритетом на найближчі роки", - зазначив Рябошапка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що після призначення главою ГПУ Руслана Рябошапки в команді президента Володимира Зеленського планують реформувати Генеральну прокуратуру.