RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Боротьба з офшорами: "Батьківщина" запропонувала в Раді 10 термінових законопроектів

"Батьківщина" наполягає на негайному розгляді у Верховній Раді цілої низки законопроєктів, які впливатимуть на дохідну та видаткову частини Державного бюджету.

Про це заявив заступник голови фракції Сергій Соболєв на засіданні Погоджувальної ради голів парламентських фракцій та груп.

Він повідомив, що "Батьківщина" сформувала 10 ключових законопроєктів. Розпочати, вважають за необхідне у фракції, з тих, які впливатимуть на дохідну частину. Відповідні документи фракція вносила протягом 5 років, але їх так і не включили до порядку денного, зауважив політик.

Одним із пріоритетних у "Батьківщині" наполягають поставити законопроєкти, які регулюють оподаткування офшорних юрисдикцій – №1181 (Проєкт Закону про податковий суверенітет України та офшорні компанії) та №1179 (Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України "Про податковий суверенітет України та офшорні компанії").

"Вони чітко встановлюють порядок встановлення оподаткування для офшорних юрисдикцій. Подібні норми існували в Україні, коли було запроваджено закон про трансферне ціноутворення, що дозволяв наповнювати бюджет майже на третину додатковими коштами, які ми отримували від офшорних юрисдикцій", – нагадав він.

Решта законопроєктів стосуватимуться формування видаткової частини бюджету.

Парламент має за 2 тижні розглянути питання щодо спрямування природного газу вітчизняного виробництва на потреби населення (№1177), підвищення розміру мінімальної пенсії за віком до розміру фактичного прожиткового мінімуму (№1172), про прожитковий мінімум (№1175), питання фінансування багатодітних родин та допомоги при народженні дитини (№1173).