На Заході назвали помилку, яка може стати для Зеленського фатальною

Президент України Володимир Зеленський може зробити серйозну помилку, якщо буде намагатися контролювати всі процеси в країні і не розвивати демократичні інститути.

Про це в інтерв'ю BBC розповів екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.

За його словами, Зеленський не справляє враження людини, яка хоче бути авторитарним лідером. З іншого боку, він може зробити безліч помилок, якщо буде думати, що в такій країні як Україна можна контролювати все.

"Якщо б я міг щось підказати президенту Зеленському, то найголовніше - треба допомогти усім демократичним інститутам бути самостійними та професійними. Це стосується і виборчої комісії, судів та правоохоронної системи. Якщо хочеш контролювати все, значить не контролюєш нічого. Це пряма дорога до великих помилок. Якщо президент думає, що у разі контролю всього реформи підуть швидше, то суть цих реформ може виявитись слабкою", - зазначив Кваснєвський.

Він також підкреслив, що важливо знайти гідних людей для реалізації задуманої стратегії.

"Я був президентом і скажу: якщо ти контролюєш все, то ти не контролюєш нічого. Тому що в тебе немає часу усім займатись. Треба розподіляти повноваження. Хороший президент має займатись стратегією, знайти хороших людей, щоб її реалізувати. Досвідчених, професіональних, енергійних та й молодих. Чому ні, настав час, щоб в Україні молодь прийшла до серйозної влади", - додав екс-президент Польщі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський дав коментар про свою бесіду з бізнесменом Ігорем Коломойським .