RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Поліграф-естафета "слуг народу": стало відомо, хто пройшов, і хто буде наступним

Народні депутати фракції "Слуга народу" та члени комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінській, Ольга Василевська-Смаглюк, Дар’я Володіна, Олег Марусяк, Олексій Леонов та Олександр Качура пройшли детектор брехні та спростували звинувачення у хабарництві у голосуванні щодо законопроекту №2047 про так звану ліквідацію корупційних схем під час оцінювання об‘єкту нерухомості.

За попередніми результатами поліграфологів та звітами, всі 7 "слуг народу" були необґрунтовано звинувачені у лобіюванні законопроектів та хабарництві.

Про це депутати повідомили на своїх сторінках у Facebook.

"Олександр Дубінський – хабарів за голосування не брав. Ольга Василевська-Смаглюк не отримувала жодних хабарів, але знає про такі пропозиції іншим людям. Дар’я Володіна неправомірну вигоду від голосування/неголосування щодо законопроєктів не отримувала. Олексій Леонов не порушував чинне законодавство та не отримував гроші за голосування або якусь вигоду від окремих груп чи депутатів. Олександр Качура був необґрунтовано звинувачений у лобіюванні законів і отриманні хабаря. Олег Марусяка не отримував незаконну винагороду за голосування", - йдеться у дописі.

Також детектор брехні пройшов голова партії Давид Арахамія, офіційні результати якого, як і нардепа Дубінського обіцяють оприлюднити у понеділок.

Президент України Володимир Зеленський та Офіс президента висунули вимогу до низки депутатів фракції "Слуга народу" пройти перевірку на поліграфі через інформацію, що ті, імовірно, відмовилися підтримувати проєкт закону №2047 за винагороду, заявив екснардеп Сергій Лещенко. За його словами, депутатам заплатили по $30 тисяч за відмову від голосування.

23 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура за цим фактом відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 ККУкраїни (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).