Новому главі "Укроборонпрому" готують величезну зарплату

Наглядова рада державного концерну "Укроборонпрому" має намір збільшити зарплату генеральному директору Айварасу Абромавичусу в 18 разів - до 18,6 мільйонів гривень в рік.

Про це депутат Верховної Ради України від фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Як повідомив депутат, у вівторок, 29 жовтня, відбудеться засідання наглядової ради "Укроборонпрому", на якому гендиректор Абромавичус представить стратегію розвитку концерну.

"Звичайно ж, не менш важливою частиною стратегії цього розвитку для Абромавичуса є розмір його заробітної плати та бонусів. Абромавичус не раз заявляв про наміри збільшити обсяги продажів концерну в 5 разів. Так ось, про ці плани в стратегії нічого не сказано. Замість збільшення експорту членам наглядової ради пропонується збільшити винагороду гендиректора "Укроборонпрому" в 18 разів ", - сказано в повідомленні Дубінського.

Таким чином за рік Айварас Абромавичус буде заробляти 18,6 мільйона гривень.

Новий розмір винагороди виправдовують тим, що законодавством він не обмежений. Крім того, така оплата праці керівників існує в енергетичних холдингах ДТЕК і Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", а також в акціонерному товаристві "Укрзалізниця".

Як повідомляв "Апостроф", заступники міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької у вересні заробили від 4 до 6 тисяч гривень.