ОПУ потрапив в скандал через злиті в мережу розмови глави ДБР: що і з ким обговорював Труба

У мережі з'явився запис переговорів глави Державного бюро розслідувань Романа Труби в кабінеті, які доводять, що Офіс президента України впливає на розслідування резонансних справ.

Про це повідомляється на каналі "Трубу прорвало" в Telegram, там було опубліковано аудіозапис.

Так, в своєму кабінеті Роман Труба обговорював з главою ОПУ Андрієм Богданом виклик на допит в бюро п'ятого президента Петра Порошенка. На думку журналістів, це може говорити про те, що розслідування проти екс-президента Богдан контролює особисто. Також глава ДБР зізнався, що "возив до Зеленського" проект підозри для колишньої виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Крім цього, із запису відомо, що генпрокурор Руслан Рябошапка і глава ОПУ Андрій Богдан дали команду Трубі припинити обшуки в Дніпровській міськраді, "Приватбанку" і НБУ під час візиту місії МВФ до Києва.

Також на аудіо є фрагмент, де директор НАБУ Артем Ситник по телефону повідомив Трубі, що його заступники фігурують в записах розмов у кабінеті судді Вовка, і ще один - як власник компанії-виробника спальних мішків для Міноборони Михайло Немировський обговорював з Трубою розслідування щодо закупівель для ЗСУ, щоб уникнути скандалу.

Як повідомляв "Апостроф", 15 листопада Верховна Рада прийняла рішення про перезапуск Державного бюро розслідувань, першим кроком для якого стало звільнення директора ДБР Романа Труби. Завершення виконання проекту і звільнення Труби очікується в грудні.