RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Прямо порушує Конституцію України: "Батьківщина" виступила проти Закону про особливий статус Донбасу

Фракція "Батьківщина" не голосувала за Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (№2569).

Про це повідомила Юлія Тимошенко в коментарі журналістам.

"Наша фракція жодного разу не голосувала за Закон про особливий статус Донбасу, тому що це, по суті, створення держави в державі, створення Придністров‘я. Це була політика Порошенка, і сьогодні вона продовжується", – зауважила Тимошенко.

У свою чергу, перший заступник Голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв з парламентської трибуни заявив, що зазначений закон "нікчемний і абсурдний", оскільки прямо порушує Конституцію України та унеможливлює повернення окупованих територій.

"Він передбачає створення загонів народної міліції, формування судів та прокуратури винятково за погодженням з органами влади на цій території. Цим законом фактично заморожується сьогоднішній стан, або навіть гірше", – наголосив народний депутат.

За словами політика, закон також фактично гарантує звільнення від кримінальної відповідальності людей, які чинили під час окупації важкі злочини.

"Чи не Зеленський казав, що все це буде змінено? Навіщо ми тоді взагалі проводили вибори президента?", – обурився Сергій Соболєв.