Команді Зеленського вказали на велику помилку, що дає фору військам Путіна

Команда президента Володимира Зеленського допускає один стратегічно важливий промах в боротьбі з агресією Росії, який полягає в ліквідації строкової служби в Україні.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Проблема цієї влади в тому, що вони не можуть перейти до системного будівництва. Вони як і раніше рухаються від оплесків до оплесків, від PR-ходу до PR-ходу, у військовому питанні також. Один із найглибших провалів - це рішення ліквідувати строкову службу. Тому що Україна, будучи оточеною Росією з трьох чвертей своєї території, не може собі дозволити розкіш відмовитися від строкової служби. В такому разі не буде навченого військового резерву. Хоча вони говорять про те, що ми замінимо це територіальною обороною, але в територіальну оборону теж повинні йти підготовлені люди. Де ж їх брати?" - запитується він.

За його словами, Зеленський не любить військових. Саме тому, на його думку, "зараз ветерани та волонтери стали маргіналами. Хоча до цього вони п'ять років були в фаворі, головною суспільною силою, найбільш розпіареною, найбільш значущою, що користується найбільшою довірою".

"Крім того, він не любить тему війни і нічого з собою не може вдіяти. І його дуже вдало лякають зловісною змовою військових і волонтерів, інспірованою Порошенком. І він, я так розумію, схильний у це вірити. Це породжує специфічні відносини в суспільстві. Зараз взяла гору публіка, яка не любить армію, не любить війну, а любить звинувачувати Україну в тому, що ми самі негідники. До них активно прислухаються", - додає експерт.

Для Арестовича залишається незрозумілим, чому на тлі того, що Швейцарія має термінову службу, Польща збільшує армію в два рази, але українці говорять, що "нам це не треба".

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну можна пообрубувати руки, але ведеться складна гра - Олексій Арестович.