RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зняти з розгляду до референдуму: Тимошенко назвала вимогу щодо проекту про ринок землі

Верховна Рада мусить розглядати земельний закон за процедурою, вказаною у Меморандумі, та не вносити закон у сесійну залу до проведення референдуму.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час виступу у Верховній Раді.

"Вимагаємо, щоб керівництво Верховної Ради та комітетів заслухали аграріїв. Потрібно зібрати нараду лідерів фракцій і примусити аграрний комітет повернутися до виконання Меморандуму і до обговорення та проведення всеукраїнського референдуму, зняти закон про продаж землі з розгляду. Вірю, що парламент на це здатний", – наголосила Тимошенко.

Голова "Батьківщини" нагадала, що перед Новим роком лідери фракцій підтримали Меморандум, де чітко зазначено правовий режим розгляду закону про продаж землі. Втім, аграрний комітет знехтував домовленостями та в порушення регламенту протягнув документ до другого читання.

"Поки фракції та парламент пішли працювати в комітетах і регіонах, аграрний комітет перекреслив цей Меморандум. Вони всупереч волі парламенту кількома голосуваннями в комітеті прийняли до другого читання закон про розпродаж землі. Чи існує після цього в країні парламентаризм і що означає рішення всіх фракцій, якщо один пан Сольський зміг перекреслити це і прийняти свавільне рішення?" – обурилася Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" зауважила, що тисячі українських аграріїв вийшли на протести, щоб "не допустити розпродажу української землі та змусити владу почути людей".

"Фермери та аграрії перекрили центральні автомагістралі. Те, що їх в цьому залі не чують, не бачать та не розуміють, – означає, що суспільство залишилося за межами цього залу. Зараз тисячі людей вийшли на протести, бо знають, що за умови ухвалення закону про розпродаж землі, у них шансу жити та працювати на нашій землі не існує", – резюмувала Тимошенко.