У Раді дали детальне роз'яснення щодо "рекордного" підвищення зарплат нардепам

Депутатам Верховної Ради України не підвищуватимуть зарплату до 100 тисяч гривень, незважаючи на заяви щодо "нових окладів" народних обранців в пресі.

Про це в ході ранкового засідання парламенту, 14 січня, повідомив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

Так, голова парламенту уточнив, що за повною інформацією щодо зарплат депутатів він звертався в апарат ВРУ. Разумков підкреслив, що якщо зарплати будуть підвищені, то приблизно на 3 тисячі гривень через підвищення прожиткового мінімуму.

"Думаю, що всі з вас бачили в ЗМІ інформацію про збільшення зарплат народних депутатів. Я звертався в апарат ВР. Вони надали повну інформацію. Є індексація зарплат народних депутатів, проте вона абсолютно не відповідає тим цифрам, про які пишуть в ЗМІ (до 100 тисяч гривень - "Апостроф"). Зміна зарплати становить близько 3 тисяч гривень. Це пов'язано з прожитковим мінімумом", - заявив він.

Раніше в мережі була опублікована і викликала широкий резонанс інформація, що згідно з новим перерахунком заробітні плати депутатів Верховної Ради будуть досягати 100 тисяч гривень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Володимир Зеленський підписав закон про покарання для депутатів Верховної Ради за порушення процедури голосування - "кнопкодавство".