Новинський запропонував створити спеціальну економічну зону для відновлення Донбасу

Після закінчення війни для відновлення Донбасу знадобиться велика кількість інвестицій і одним з варіантів їх залучення може стати створення "вільної економічної зони".

Таку думку висловив народний депутат, член Комітету ВРУ з питань реінтеграції Донбасу Вадим Новинський у себе в Facebook.

"Сподіваємося, що мирний процес, який зараз почався, буде мати реальні результати, а не стане просто імітацією, як при Порошенко. Після того, як війна закінчиться і непідконтрольні території знову перейдуть під контроль України, щоб відновити Донбас, знадобиться величезна кількість інвестицій. Як один з варіантів можливе створення якоїсь вільної економічної зони. Щоб все, що там зароблялося, йшло на відновлення інфраструктури, відновлення руйнувань", - зазначив народний депутат.

Він також додав, що українська економіка знаходиться в стані стагнації, а темпи зростання промислового виробництва - знижуються.

"Ми бачимо, як наша економіка стагнує. Темпи зростання, які демонструє уряд, викликають питання. Є підозри щодо маніпуляцій зі статистикою. Коли виробництво падає, економіка не може рости так, як це показують члени Кабміну. У нас немає виразної економічної та промислової політики. За минулий рік був спад виробництва в районі 7%, це дуже великі цифри. Без залучення додаткових інвестицій буде складно домогтися економічного зростання. Для успіху України уряд повинен ставити на чільне місце економічні інтереси України. Тоді буде успішним кожен українець", - підкреслив Вадим Новинський.