Призначено тимчасового главу Мінекономіки: фото і біографія топ-чиновника

Один з керівників партії "Голос", перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Павло Кухта буде тимчасово виконувати обов'язки глави міністерства в уряді, який пройшов перезавантаження.

Про це він сам написав на своїй Facebook-сторінці.

"Для нашої команди важливо, щоб зміни і реформи, які нам вдалося запустити за 6 місяців роботи (а це ринок землі, запуск приватизації, реформа держпідприємств, створення інструментів для залучення інвестицій і багато іншого), не пропали безслідно і тривали на благо народу України ", - написав т.в.о. міністра в соцмережі.

Павло Кухта пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб зміни в уряді не відобразилися на злагодженості в роботі міністерства і "всі напрацювання були передані наступникам"

Як відомо, Павло Кухта закінчив Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут". У 2018 році навчався в Aspen Institute Kyiv.

З 2015 року був членом наглядової ради індексу моніторингу реформ iMoRe від VoxUkraine. З 2016 року - заступник голови Стратегічної групи радників по підтримці реформ і експерт групи "Податкова реформа" реанімаційні пакету реформ.

Павло Кухта був помічником депутатів Верховної Ради 8 скликання Ярослава Маркевича і Ігоря Луценка на громадських засадах. У 2015-2019 роках він був радником міністра фінансів, в 2016-2019 роках - радником прем'єр-міністра України.

У 2019 балотувався до Верховної Ради 9 скликання від партії "Голос" (№25 у списку). Реєстрація в якості кандидата була скасована в листопаді того ж року за власним бажанням.

З 9 вересня 2019 - перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Детальніше про те, що буде з вітчизняною економікою при новому Кабінеті міністрів читайте в матеріалі "Апострофа": Клуб самогубців: як новий Кабмін буде рятувати українську економіку