RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Тільки Тимошенко мала стратегію, це дозволило країні вистояти в кризі: експерт оцінив успіхи українських прем'єрів

Абсолютна більшість керівників, які очолювали українські уряди за роки незалежності, не були стратегами й не володіли чітким планом розбудови країни. Розуміння, яким економічним курсом мусить рухатися держава, мала тільки Юлія Тимошенко.

На цьому наголосив політолог Володимир Фесенко в інтерв'ю каналу Ukrlife.TV.

"Юлія Володимирівна впливала на економіку. Перше, й особливо друге прем'єрство. У неї була стратегія, більше тактики було звичайно ж. Але певне розуміння, куди і як рухатися, як діяти – це була така стратегічна тактика, тому що і перше, і друге прем'єрство були обмежені. Тим більше друге прем'єрство було антикризовим. Їй вдалося утримати ситуацію при найсильнішому падінні економіки, коли на 15% у 2009 році впала економіка. У Тимошенко було певне бачення, і вона формувала політику, впливала сильно саме персонально", – зазначив Фесенко.

За словами політолога, чекати концептуальних рішень, здатних вивести країну з кризи, від ставлеників президента Зеленського не варто. Він зазначив, що якщо уряд Гончарука можна назвати "Кабміном романтиків та теоретиків", то уряд Шмигаля є більш прагматичним, але він продовжуватиме вже розпочатий курс.

"Я часто чую, що в уряду Гончарука була візія. Але це був уряд романтиків і теоретиків. Новий уряд буде більш прагматичним і тактичним, візій я не бачу. Скоріш за все, вони будуть рухатися за інерцією, як сказав Шмигаль, виконуючи той курс реформ, який вже було почато і значною мірою запрограмовано нашими міжнародними партнерами. От він і буде виконувати, але й корекції в окремих напрямках будуть", – вважає Володимир Фесенко.