Віртуальне голосування: Рада готується до надзвичайних заходів через коронавірус

У Верховній Раді, де в середу, 18 березня був підтверджений випадок зараження коронавірусом у народного депутата Сергія Шахова, розробляють зміни в регламенті, які дозволять проводити голосування по деяким законам в режимі онлайн.

Про це повідомляється в документі, який потрапив у розпорядження "Апострофа".

Як сказано в документі, в разі неможливості проводити засідання Верховної Ради через епідемічної загрози, голосування за певні закони, які відносяться до протидії пандемії, забезпеченні національно безпеки, економічного добробуту та прав людини, буду проводитися в режимі онлайн.

Для цього депутатам запропонують виходити на зв'язок і ідентифікувати себе за допомогою Skype або інших програмних продуктів. Трансляцію і відеозапис засідання парламенту пропонують проводити на сайті Верховної Ради. Голосування буде проходити у вигляді опитування, під час якого голова лічильної комісії буде фіксувати голосування кожного депутата.

Прийняті законопроекти можуть бути затверджені головою ВР за допомогою накладання електронного підпису.

Як стало відомо, розробку цього документа Офіс президента доручив депутату від "Слуги народу" Андрію Костіну. Він сам впоратися не зміг і почав поширювати цей документ серед депутатів.

Як повідомляв "Апостроф", серед народних депутатів почалася паніка після того, як у їх колеги Сергія Шахова підтвердився випадок зараження коронавірусів.