Фірма нардепа Негулевського отримала від Миколаївської ОДА 20 млн грн на дороги

Управління інфраструктури Миколаївської ОДА віддало відразу 7 тендерів сумою майже 20 млн грн на експлуатаційне утримання доріг компанії "Софія Граніт", кінцевим бенефіціарним власником якої є мажоритарник з Миколаївської області Ігор Негулевський (фракція "Слуга народу").

Це випливає з розслідування програми "Watchdogs" на Прямому каналі, повідомляє "Обозреватель".

"Після обрання Ігоря Негулевського в парламент, компанія "Софія Граніт" раптом стала одним з фаворитів-підрядників будівництва доріг на Миколаївщині", - йдеться в публікації.

Як видно з бази YouControl, в порівнянні з попередніми роками "Софія Граніт" продемонструвала колосальне зростання кількості і сум замовлень.

До вересня 2019 року компанія займалася хіба що поставками щебеню і ямковим ремонтом. А з вересня і до сьогоднішнього дня отримує тендерів на суму понад 25 млн гривень. При цьому зростають не тільки суми, але і рівень замовлень - тепер послугами "Софія Граніт" користуються не тільки сільські ради, а й обласні.

При цьому в компанії працює всього 10 людей, включаючи директора і головного бухгалтера.

Журналісти продемонстрували один з договорів, згідно з яким оплата за послуги "Софія Граніт" має надійти після надання акту виконаних робіт, які повинні завершиться до 31 березня 2020 року. При цьому Служба автомобільних доріг в Миколаївській області при сумі замовлення в майже 20 млн гривень, за січень-лютий вже встигла перерахувати компанії Негулевського 7 млн.

"Не дивлячись на весь сюрреалізм вищеописаного, головна частина дорожнього кошмару попереду. Справа в тому, що дороги Миколаївської області, після ремонту компанією Негулевського взагалі не змінилися на краще", - зазначається також у публікації.