RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Відповідатиме за Кримінальним кодексом: Тимошенко закликала президента ветувати закон про ринок землі

Якщо президент Володимир Зеленський підпише закон про розпродаж землі , то вчинить злочин.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час брифінгу біля Офісу президента.

Лідер партії подала лист-звернення до Володимира Зеленського із закликом накласти вето на закон, ухвалений з порушенням Конституції та всупереч волі людей.

"Президент забрав сільськогосподарську землю в людей проти їхньої волі. Президент знав, що 73% країни проти, знав, що аграрії всієї країни проти, знав що практично всі громади України проти. Але він все одно примусив парламент дати дозвіл на розпродаж землі. Залишається єдиний шанс, і про це я прийшла сказати президенту. Вихід один – накласти вето", – зауважила Юлія Тимошенко.

Голова "Батьківщини" зазначила, що рішення продавати українську сільськогосподарську землю ухвалювалося під тиском президента, аби "догодити зовнішнім партнерам та місцевим кланам". Але відповідати за це президент буде особисто – згідно з Кримінальним кодексом.

"У президента немає права на помилку. Якщо Ви зараз підпишете закон про розпродаж землі й не накладете вето, – ви скоїте злочин, у якого не буде терміну давнини. Бо всі розуміють, що Ви зараз позбавляєте землі майбутні покоління українців й рано чи пізно Ви будете відповідати за це згідно з Кримінальним Кодексом. Попереджаю – ми не відступимо. І країна не пробачить!" – наголосила Юлія Тимошенко.