RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Допомога для лікарень і гуманітарні проекти на 80 мільйонів: названо внесок Новинського в боротьбу з коронавірусом в Україні

Народний депутат Верховної Ради України Вадим Новинський у співпраці з Українською Православною Церквою передавав в лікарні Києва і регіонів апарати штучної вентиляції легенів, засоби захисту для медиків, а також організовував доставку тестів на COVID-19 і захисних масок з Китаю.

Народний депутат Верховної Ради України Вадим Новинський у співпраці з Українською Православною Церквою передавав в лікарні Києва і регіонів апарати штучної вентиляції легенів, засоби захисту для медиків, а також організовував доставку тестів на COVID-19 на кілька десятків мільйонів гривень і захисних масок з Китаю.

Про це повідомили в Благодійному Фонді народного депутата "На честь Покрова Пресвятої Богородиці".

Зокрема, в середині березня Вадим Новинський вносив на розгляд парламенту проект про надання екстреної гуманітарної допомоги українцям, що проживають на окупованих територіях і лінії розмежування в зв'язку з небезпекою поширення коронавірусу. Він виступив з пропозицією відправити гуманітарний вантаж для жителів окупованих територій і лінії розмежування і заявив, що готовий взяти участь в організації допомоги з боку бізнесу.

У другій половині березня народний депутат у співпраці з представниками церкви доставляв десятки апаратів ШВЛ на суму більше 10 млн гривень і засоби захисту для медиків (кілька тисяч комплектів захисних костюмів і очок) в лікарні Херсонської та Чернівецької області, Києва, Маріуполя та інших регіонів країни на аналогічну суму.

Також Вадим Новинський організував доставку в Україну мільйонів захисних масок з Китаю, які були передані в лікарні, а також церкви країни.

З ініціативи депутата в тому числі була надана фінансова допомога в розмірі по 1 тисячі євро українським медикам, які були відправлені в Італію для боротьби з пандемією.

Саме Благодійний фонд Вадима Новинського запускав всеукраїнську акцію гуманітарної допомоги ветеранам ВВВ, учасникам бойових дій, ветеранам праці, людям з інвалідністю, які потребують підтримки в період пандемії. Було доставлено майже 10 тисяч продуктових наборів.

А в квітні він закуповував високоточні ПЛР-тести на коронавірус в Південній Кореї в кількості сотень тисяч штук. Їх він за допомогою свого фонду доставляв в регіональні медичні установи.

За оцінками експертів з початку пандемії в Україні Новинський на допомогу в боротьбі з коронавірусом витратив близько 80 мільйонів гривень. І допомога від депутата продовжує прибувати в регіони країни.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що народний депутат Вадим Новинський здав експрес-тест на COVID-19, який показав позитивний результат.