RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Не ми маємо жити краще, а сусід гірше": Рабинович вказав на "логіку Порошенка" в роботі Зеленського

У середу, 20 травня, президент Володимир Зеленський провів прес-конференцію за підсумками року перебування на посаді.

Народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович в ефірі каналу "112 Україна" прокоментував цей захід.

"Хотів би заступитися за Зеленського, тому що його почали атакувати, хоча нічого поганого він не зробив. Більш того, він сказав важливу річ: "Я - не Порошенко...", - заявив політик.

Вадим Рабинович розповів, що до нього звернулися російські журналісти з проханням пояснити, чим відрізняється система влади Зелінського від Порошенка.

"Нічого, крім: "те ж саме, але тільки без угару..." на думку не спало. Але якщо припустити, що українці приречені вибирати між Порошенком і Зеленським, то я б голосував за Зеленського! .. Зеленський - талановита людина, здавалося, що він буде вдалий в статусі глави держави. Чи зумів він реалізувати себе, однозначно - ні!" - зізнався депутат.

Вадим Рабинович уточнив, що його претензії до Зеленському можна звести до кількох речей, і головна - в тому, що він зобов'язаний був вчитися, але не досяг успіху в цьому.

"Йому треба було жорстко дотримуватися обіцянок і вчитися! Він повинен був зібрати команду професіоналів, а не тих, хто аплодують йому. Тільки так мудрий правитель може знайти правильну інформацію", - зазначив депутат.

Як приклад політик навів президента Франції Еммануеля Макрона.

"Він був обраний раніше, і не мав досвіду, і яким політиком став! Якщо Меркель складе повноваження, Макрон стане лідером в Європі, тільки тому, що він навчався ... Зеленський же, на жаль, не вчився! Він призначав ворогів, а коли в парламенті закони і призначення стверджує твоя монобільшість, знайти їх не вийде! Але можна винними призначити партнерів. Гончарук, і Шмигаль - це прем'єр-міністри Зеленського! Глава МЗС - пропрезидентська квота, і коли він говорить протилежні гаслам президента речі, а уряд проводить політику протилежну заявам президента - тут Зеленському не уникнути відповідальності!" - вважає депутат.

Вадим Рабинович зізнався - він чекав, що Зеленський скаже: "Гончарук - це помилка...". "Зеленський прийшов в Раду під час його призначення і продавлював рішення!" - нагадав він.

"В країні немає кадрів і екс-президента Грузії Саакашвілі потрібно призначати головою Виконавчого комітету Національної ради реформ? Якщо ти в країні не можеш знайти людину, яка гідна займатися реформами, може, тобі шукати іншу країну? .. Хотів би провести аналіз роботи президента за рік. Взяти його обіцянки і порівняти з тим, що виконано. Де мир? Зеленський сказав, що "нам потрібен "Мінськ-2", щоб мати можливість продовжити санкції проти Росії". Я вважав, що нам потрібен "Мінськ-2", щоб знайти шляхи до миру. Виходить, Зеленський діє за логікою Порошенка: не ми самі повинні жити краще, а наш сусід повинен жити гірше! Я хочу, щоб ми в Україні жили добре"- резюмував Вадим Рабинович.