RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На кону важливі рішення: екс-нардеп розповів про підготовку кампанії з дискредитації Геруса

Проти голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу Андрія Геруса готують масштабну кампанію з дискредитації, для цього в його рідній населений пункт була відправлена група провокаторів.

Про це у себе на каналі в Telegram розповів колишній народний депутат Сергій Лещенко.

Він розповів про провокації під будинком Геруса і назвав імена причетних осіб.

"На цьому тижні в село, де проживають батьки Геруса, навідалися невідомі на автомобілі, які за гроші збирали інформацію про депутата, побували в його школі. Під житловим комплексом в Голосіївському районі Києва, де проживає Герус, проводить моно-мітинги відомий провокатор Всеволод Філімоненко , який раніше був помічений в нападках на главу НАБУ Артема Ситника і спровокував кримінальну справу проти антикорупційного активіста Віталія Шабуніна", - пише він.

Як стверджує Лещенко, причиною провокацій є професійна діяльність глави комітету парламенту з питань ПЕК і його боротьба з монополіями в українській енергетиці.

"Герус відомий своєю активною позицією щодо обмеження монополії Ріната Ахметова. З огляду на попередні випади, які складалися в підготовці і демонстрації чорного піару проти Геруса на телебаченні, про замовників кампанії можемо теж здогадуватися ... На кону важливі рішення, як зупинка атомних блоків і збереження надприбутків в зеленій енергетиці. Олігархам важливо сформувати коло лояльних до себе чиновників і дискредитувати Геруса", - зазначив колишній депутат і журналіст.