RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Батькiвщина" буде скасовувати через суд умови меморандуму з МВФ - Тимошенко

Умови, на які погоджується влада у перемовинах із МВФ,можуть слугувати доказом того, що президент обрав шлях передачі України в управління зовнішнім силам.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі програми "Право на владу".

"Наші фінансові потоки, надра, стратегічні державні підприємства влада віддає міжнародним спекулянтам. Це означає, що й прибутки, які приносять вітчизняні фінансові потоки, наша державна власність, будуть належати не українцям, і це вплине на життя кожної людини. За безпорадність і непрофесійність влади пропонують платити звичайним громадянам", – застерегла Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що "Батьківщина" захищатиме національні інтереси України та права людей і від зовнішніх зазіхань, і від зрадницьких дій влади.

"Коли ми отримаємо підписаний варіант меморандуму з МВФ, ми звернемося до Конституційного суду, щоб визнати усі пункти документа, що порушують права громадян, суперечать інтересам держави, безпековим позиціям країни, неконституційними і такими, що не мають і не можуть виконуватися. Хочу, щоб з нашою Батьківщиною припинили поводитися як з банановою республікою третього світу, хочу, щоб Україну почали поважати", – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" нагадала, що "в країни є ресурси, які дозволяють уникнути боргового ярма, але для цього треба покласти край безладу і припинити нарешті красти". Вже перші результати розслідування парламентської ТСК засвідчили – щонайменше 40 млрд гривень не доплачено до держбюджету лише за рахунок корупційних схем із податком на додану вартість.

"Ми вимагали і вимагаємо термінової зустрічі президента, уряду, РНБО та лідерів фракцій. І вона призначена на вівторок. Президент нарешті зобов’язаний почути, що в країни є ресурсів і коштів навіть більше, ніж він ціною здачі України хоче позичити в МВФ, і немає потреби погоджуватися на всі умови, які нав’язують ззовні", – резюмувала Юлія Тимошенко.