RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вавриш і Ткаченко зведуть житлові будинки на території Одеської кіностудії - ЗМІ

Директор київської компанії Saga Development Андрій Вавриш і партнер по "Одеської кіностудії" міністр культури Олександра Ткаченко підтвердив будівництво житлових об'єктів на території "Одеської кіностудії".

Про це повідомляє "Новий час".

В інтерв'ю виданню "Новое время" директор Saga Development і чиновник часів Януковича Андрій Вавриш зізнався, що планує викупити у Ткаченка пакет акцій "Одеської кіностудії", мета покупки - початок будівництва. Забудовник окреслив проект на території кіностудії як хаб, в якому буде величезна кількість компаній. На питання, чи будуть на території хаба житлові будинки, Вавриш відповів, що житло будувати планують, але призначатися воно буде для розміщення знімальних груп. Компанії, які пов'язують з ексглавою ОПУ Богданом і Вавришем, почали зводити житловий комплекс на 30 га рекреаційної землі Національної академії МВС.

Академія МВС підписала договір на забудову з компанією "Резон" влітку 2017 року. ЖК називається O2 Residence і буде складатися з 12 будинків, магазинів, школи, СПА. Призначення ділянок - рекреаційне. Будівництво житлових будинків на землях рекреації заборонено. ЗМІ припускають, що побудовані на території "Одеської кіностудії" об'єкти не будуть використовуватися "для розміщення знімальних груп", а будуть продані за ринковими цінами.

Раніше ГО із захисту і реалізації прав кінематографістів "Гільдія кінематографістів Одеси" звернулася до президента з проханням покарати винних у захопленні "Одеської кіностудії". Лист було адресовано керівникам СБУ, ГПУ, НАБУ, САП і ДБР. У листі описано процес незаконної приватизації "Одеської кіностудії" депутатом Ткаченком. Зокрема, Ткаченко, діючи у змові, сфальсифікував документи і зробив можливим захоплення спадщини народу України - Одеської кіностудії. Дії Ткаченко підпадають по ознаки злочину, передбачені статтями 190,191, 233,364, 366 КК України. "Гільдія кінематографістів Одеси" вважає, що Ткаченко є рейдером і незаконно забрав під контроль "Одеську кіностудію". Таким чином відбувається процес захоплення ДП "Укркінохроніка". Колектив "Укркінохроніки" звернувся до президента з проханням захистити від спроб Ткаченко організувати захоплення держпідприємства "Укркінохроніка".

Забудовник Вавриш підтвердив, що буде забудовувати Одеську кіностудію. Міністр культури заявив, що "передасть" частку кіностудії для забудови. Директор компанії Saga Development Вавриш планує викупити у Ткаченка пакет акцій "Одеської кіностудії". Вавриш планує побудувати ЖК на місці кіностудії. Директор Saga Developmen підтвердив початок проекту забудови "Одеської кіностудії". Вавриш описав проект на території кіностудії як великий хаб, в якому буде величезна кількість організацій. Вавриш визнав, що будівництво буде носити житловий характер. Забудовник переконує, що житло буде призначатися тільки для розміщення знімальних груп. Ткаченко заявив, що у нього немає конфлікту інтересів, і по суті зняв з себе відповідальність як з міністра за майбутнє кіностудії. Але, судячи із заяв Вавриша, з двох варіантів розвивати кіно або забудовувати комплекс житловими будинками, міністр культури вибрав друге. Розбіжність в заявах викликала недовіру в ЗМІ, адже афілійовані компанії з екс-керівником ОПУ Богданом і колишнім "смотрящим" Києва Вавришем будують ЖК на 30 га рекреаційної землі академії МВС.

Журналісти дізналися, що Нацакадемія МВС підписала договір на забудову ділянок з компанією "Резон" влітку 2017 року. ЖК називається O2 Residence і буде складатися з 12 будинків, магазинів, школи, будинки відпочинку, СПА. Але призначення двох ділянок Нацакадемії - рекреаційне. Будівництво житлових будинків на землях рекреації заборонено.

Saga Development Вавриша реалізує ще один проект в Одесі - забудова пляжу в районі санаторію "Чкаловський". Виходячи з досвіду їх будівництва, побудовані на території кіностудії об'єкти не будуть використовуватися для потреб кіновиробництва, а будуть продані як квартири.

Раніше організація із захисту і реалізації прав кінематографістів "Гільдія кінематографістів Одеси" звернулася до президента з проханням покарати винних у захопленні "Одеської кіностудії". Лист був адресований керівникам СБУ, ГПУ, НАБУ, САП і ДБР. У листі описаний процес приватизації "Одеської кіностудії" депутатом Ткаченком. Зокрема, Ткаченко діючи у змові сфальсифікував документи і зробив захоплення спадщини народу - Одеської кіностудії. Дії Ткаченка підпадають по ознаки злочину, передбачені статтями 190,191, 233,364, 366 КК України. "Гільдія кінематографістів Одеси" вважає, що Ткаченко є рейдером і незаконно отримав контроль над "Одеською кіностудією".