RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Хочуть карати ЗМІ за свої листування: Рабинович висловився проти скандального проекту 3605

Зареєстрований у Верховній Раді законопроект №3605 передбачає покарання журналістів за публікацію фото, відео, листувань або інших фактів з життя представників влади, що може бути трактовано як обмеження свободи слова.

Таку думку висловив народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович.

Політик нагадав, що законопроект з'явився після того, як журналісти опублікували листування депутата Богдана Яременка "з повією", яке він вів під час пленарного засідання в сесійній залі.

"Тут же представники пропрезидентської фракції внесли до сесійної зали законопроект №3605, яким передбачається кримінальна відповідальність за фіксацію листування парламентаріїв", - звернув увагу Вадим Рабинович.

"Вважаю, що цей закон "слуги" подали тільки тому, що журналісти показали, як їхні депутати листувалися з повіями прямо в сесійній залі Верховної Ради. Це набуло широкого розголосу і резонансу, - і тепер "слуги" вважають такі дії представників ЗМІ злочином", - обурився політик.

"Цей законопроект сам по собі є злочином! Вважаю, що морально "слуги" не мали права його подавати в парламент, а Верховна Рада - не має права його розглядати", - закликав Вадим Рабинович.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" підкреслив, що його "просто засмучує факт перетворення "слуг народу" в бояр, з яких ще й питати не можна!"

Раніше, виступаючи на засіданні Погоджувальної ради лідерів депутатських груп і фракцій, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович попросив Верховну Раду "розглянути можливість зняття законопроекту №3605 з порядку денного, а "слуг" - подумати над своїм моральним обличчям.

"Краще не пишіть повіям, тоді і не потрібно буде затикати рот журналістам або обмежувати свободу слова", - закликав парламентарій.