RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Влада буде повалена, але є два ризики: політолог дав прогноз щодо майбутнього Росії

Президент Росії Володимир Путін буде усунений з свого поста. Каталізатором цьому стануть соціальне невдоволення, однак повалений Путін буде своїм оточенням в результаті державного перевороту.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, соціальне невдоволення вже є зараз і воно буде наростати. Але основний механізм падіння режиму - всередині еліт, всередині бункера.

"Зараз всі ці люди - а вони мультимільярдери - зважують два ризики. Перший - залишатися з Путіним, не виступати проти нього. Це великий ризик, тому що буде наростати народне невдоволення, і, врешті-решт, воно може знести не тільки Путіна, а й їх разом з ним. Інша небезпека - усунути від влади Путіна", - зазначив Піонтковський.

Як пояснив експерт, усунення від влади Путіна для представників російської еліти в політичному сенсі є стрибком в невідомість, оскільки вони не знатимуть, чи зможуть утримати владу і яка буде реакція різних силових відомств.

"Коли еліти, дивлячись, що відбувається на вулиці не тільки в Москві, але і по всій Росії, прийдуть до висновку, що залишатися з Путіним - велика небезпека, ніж невідомість, вони зроблять свій вибір", - переконаний політолог.

Разом з тим, Піонтковський зазначив, що на даний час в Росії немає такої сили чи особистості, яка могла б не тільки вивести людей на вулицю, а й очолити переворот і довести його до фіналу.Щоб не вийшло, як завжди, - вийшли, помітингували, отримали по голові від козаків і Росгвардіі і розійшлися по домівках.

"Влада (РФ - Ред.) буде повалена не масовим протестом і його лідерами, а людьми з оточення Путіна. Тоді відкриються можливості для дій людей. Але ж знявши Путіна, потрібно буде людям якось це пояснити. Як у Олександра Галича - "виявився наш батько не батьком, а сукою". А якщо батько був "сукою" і правив 20 років, значить і весь режим був таким", - пояснив експерт.

"Можливості розвитку нових лідерів, масового народного руху можливі тільки після державного перевороту всередині бункера - він буде поштовхом, тригером", - додав Піонтковський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Путін полізе далі в Україну, ціна буде дуже висока - Андрій Піонтковський.