RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Кабмін анонсував різке підвищення зарплати медикам: озвучено суми

Кабмін анонсував підвищення заробітної плати медичним працівникам: оклад лікарів буде підвищено на 75%, молодшого медичного персоналу - на 50% мінімальної заробітної плати.

Про це у п'ятницю, 19 червня, під час позачергового засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами очільника українського уряду, видатки на зарплати медикам будуть виділені на суму у майже 8 мільярдів гривень.

"Всім лікарям, незалежно від посади, ми пропонуємо підвищити оклад на 75 відсотків. Середньому медперсоналу пропонуємо підвищити зарплату у розмірі 50 відсотків мінімальної зарплати. У грошовому еквіваленті - це приблизно 2360 гривень. Молодшим медичним сестрам пропонуємо підвищити зарплати у розмірі 25 відсотків мінімальної зарплати - тобто орієнтовно 1180 гривень. Це підвищення плануємо здійснити у період з 1 вересня цього року", - заявив Шмигаль.

Глава Кабміну відзначив важливу роль медиків в Україні і їхній внесок у боротьбі з коронавірусом.

"Сьогоднішня наша війна - це не лише агресія на Сході, але й боротьба з епідемією коронавірусу. Майже 7 тисяч лікарів стали на боротьбу з коронавірусом. Ми хочемо, щоб робота медиків була не лише почесною, але й добре оплачуваною", - заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 19 червня під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася друга хвиля коронавірусу.

Станом на ранок п'ятниці, 19 червня, Україна поставила черговий антирекорд з захворюваності на коронавірус - за добу зафіксовано 921 новий випадок COVID-19.

Також "Апостроф" повідомляв, що кількість жителів Києва, у яких за минулу добу був лабораторно підтверджений діагноз Covid-19, збільшилася на 92 людини.