RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Порушувати буде дуже дорого: водіям в Україні готують неприємності зі штрафами

Міністерство внутрішніх справ готує законопроект, в разі ухвалення якого в Україні значно підвищаться штрафи за перевищення швидкості.

Як передає "Апостроф", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За словами Геращенка, на даний час в Україні передбачено штрафи у розмірі 127,5 грн при перевищенні до 50км/год, якщо більше 50 км/год – 510 гривень.

"Ми підготували законопроект, щоб цифра була значно більшою, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше ніж на 50 км/ч", - заявив Геращенко.

Як приклад для справедливого покарання для недобросовісних водіїв він назвав Фінляндію і Швейцарію, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу.

"У нас деякі глави держкомпаній, наприклад, отримують по 10 мільйонів гривень. Якщо штраф буде в 2% від доходу – це вже 200 тисяч гривень за перевищення швидкості. І тоді це буде серйозно, і не буде хотітися порушувати. Це ідеальний варіант, і ми до нього поступово прийдемо", - зазначив заступник Авакова.

Також він прокоментував проблему щодо перегонів на дорогах.

"Гонщики у нас виділяються в окрему категорію, і щодо них у нас поліція працює окремо. Ми з такими людьми також проводимо роз'яснювальну роботу: якщо ви так порушуєте, ви можете сісти у в'язницю. Штрафи, звичайно, не відповідають проблематиці. Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу", - заявив Геращенко.

Також заступник міністра анонсував запуск з 1 липня інших функцій системи відеофіксації порушень ПДР: поліція контролюватиме проїзд перехресть на червоне світло і їзду по смузі для громадського транспорту.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні з 1 червня запрацювала автоматична система фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху, за перші дні роботи якої зафіксовано десятки тисяч порушень.