Тарас Шевченко призначений в керівництво Мінкульту: хто він і чим буде займатися

Кабмін призначив Тараса Шевченка на посаду заступника з інформаційної політики міністра культури України. Він відповідатиме за напрямок інформаційної політики, інформаційної безпеки та медіа.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook очільник Мінкульту Олександр Ткаченко.

"Він юрист, активний медійний діяч, користується заслуженою повагою серед фахівців та громадськості та безсумнівно гідний кандидат на цю посаду. Багато років працював над законодавчими ініціативами у медіасфері, законопроектом про медіа, а також над популяризацією цифрової освіти та медіаграмотності. Переконаний, він впорається з непростими викликами, які стоять перед ним. Один з таких – наш всеукраїнський проект з медіаграмотності, роботу по якому ми вже розпочали спільно з Тарасом", - написав Ткаченко.

Тарас Шевченко є засновником і директором ГО "Центр демократії та верховенства права", експертом у Група "Медіа реформа" РПР.

У 2006 та 2007 роках очолював Незалежну експертну раду з питань діяльності мас-медіа під час виборів. Член дорадчих органів при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації та при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.

Працював помічником народних депутатів чотирьох скликань.

Є фахівцем інформаційного права, медіа права, цивільного права, трудового права, права інтелектуальної власності, адміністративного судочинства, звернення в Європейський суд з прав людини.

Автор та співавтор низки Законів України, зокрема Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення та безперешкодної реалізації права людини на свободу слова" (прийнятий у 2003 році) та нової редакції Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (прийнята у 2005 році). Автор Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні" (відхилено в 2005 році). Автор законодавчих пропозицій до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (прийнято у 2006 році), Закону України "Про рекламу" (прийнято у 2003 році), змін до законів про вибори (2005, 2007).

Вищу юридичну освіту здобув у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, а також навчався за кордоном.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський призначив заступником керівника Офісу Президента України Олега Татарова, який курирував справи проти активістів Євромайдану.