RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Нардеп Деркач заявив про змову Єрмака і Порошенко за спиною президента - ЗМІ

Народний депутат Андрій Деркач стверджує, що Петро Порошенко і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак "вступили в змову за спиною президента Зеленського, щоб допомогти Порошенку уникнути в'язниці".

Про це він заявив у Facebook, передають "Українські новини".

"Мова йде про справи щодо міжнародної корупції. Всього нам відомо 9 великих кейсів, до яких прямо або через своє оточення і спільників був причетний Порошенко. Петро Олексійович зацікавлений в тому, щоб зам'яти всі ці справи. І якщо в минулому це відбувалося завдяки президентській посаді Петра Олексійовича, то сьогодні він впливає на процеси безпосередньо через оточення Зеленського - прикриває себе і своїх спільників, бореться зі своїми ворогами", - зазначає Деркач.

За словами нардепа, "саме по протекції Єрмака" Порошенко фактично отримав "дах" окремих підрозділів СБУ, на які у глави ОПУ, як вважає Деркач, "прямий вплив".

Як зазначив Деркач, за інформацією журналістів-розслідувачів та патріотично налаштованих правоохоронців, керівник ОП Андрій Єрмак, "використовуючи першого заступника глави СБУ Баранецького, перетворив відділ з протидії незаконним збройним формуванням і злочинності п'ятого управління контррозвідки СБУ в особисту контору зі збору інформації, тиску на політичних опонентів, створення фейковий справ і кришування своїх комерційних інтересів".

"За отриманими нами даними Руслан Баранецький покриває і приховує інформацію щодо зв'язків Андрія Єрмака з бізнесменами Російської Федерації і США. У обмін на це він залишається на посаді і є фактичним власником "кришування" кримінальних потоків і бізнесу з ДНР і ЛНР під виглядом контррозвідувальну діяльність і захисту національних інтересів держави", - заявив Деркач.

Нардеп також повідомив, що у нього є інформація про державних діячів, політиків і бізнесменів, за якими підопічні Баранецького ведуть протиправні дії. Цю інформацію він планує передати в правоохоронні органи.

"Багатьох переслідують за вказівкою Порошенко. І судячи з регулярності його контактів з Єрмаком, цих прізвищ дуже багато", - резюмував Деркач.