У МОЗ зробили важливу заяву про карантин вихідного дня: що закриють

В уряді знаходиться на обговоренні ініціатива про введення в Україні "карантину вихідного дня", коли з п'ятниці по неділю заборонена робота закладів громадського харчування (тільки на винос) і розважальних зон в торгових центрах.

Про це розповів в ефірі телеканалу "1+1" міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє ТСН.Він зазначив, що таку ініціативу в МОЗ запропонують під час засідання уряду в середу, 4 листопада. Мета її введення - "перервати ланцюжок заражень", щоб люди дотримувалися режиму самоізоляції на вихідних.

"Я не виключаю, що ми запропонуємо "карантин вихідного дня". Ми це робимо для того, щоб розірвати ланцюжок заражень. Буде більше магазинів закрито, які не будуть працювати в суботу-неділю, не будуть працювати заклади громадського харчування, (буде дозволено обслуговувати гостей) тільки "на винос", - уточнив він.

За словами Степанова, в Кабміні поки не обговорюють варіант з комендантською годиною, оскільки для цього необхідно буде ввести режим надзвичайного стану.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні вранці 4 листопада заявили про 9524 нових випадків зараження коронавірусом за добу, що склало новий антирекорд.