RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Кампанію проти підрядників "Великого будівництва" очолив нардеп з кримінальними зв'язками - ЗМІ

Народний депутат Костянтин Касай, що бореться проти компанії "Онур", замішаний в ряді корупційних скандалів, а його дії шкодять українській економіці.

Про це пише Delo.ua.

За інформацією видання, Касай почав цілеспрямовану кампанію проти турецької фірми "Онур", одного з ключових підрядників, задіяних для реалізації Національної програми "Велике будівництво".

Касай прагне домогтися припинення діяльності компанії, незважаючи на позитивний вплив, який "Онур" надає на інфраструктуру і економіку України.

"По суті, саме турецька компанія на об'єктах "Великого будівництва" створила конкуренцію, яка змусила і українські дорожньо-будівельні фірми покращувати якість своєї роботи. Більш того, "Онур" зареєстрував в Україні дочірню компанію, і всі сплачені податки, виплати зарплат українським працівникам працюють на нашу економіку", - повідомляє ЗМІ.

Як зауважує видання, за самим Касаєм тягнеться шлейф із звинувачень в корупції і зв'язках з криміналітетом з тих пір, як він працював в дорожній галузі і володів компанією "Полтавабудсервіс плюс".

Зокрема, його діяльність була об'єктом кількох розслідувань, які дозволили викрити нардепа в порушенні тендерних процедур: "Так, його фірма "Полтавабудсервіс плюс" якимось незбагненним чином підписала відразу шість договорів на ремонтні роботи в Полтавському аеропорту, зокрема, рульової доріжки і перону. При цьому закон забороняє ділити предмет закупівлі на частини, що є грубим порушенням".

Інше розслідування встановило, що Касай був "вигнаний з Полтавського облавтодору через справу про розтрату коштів". Більш того, є підстави підозрювати Касая у зв'язках зі злочинним світом.

"ЗМІ повідомляли, що у "дорожнього будівельника" Касая навіть асфальтобетонного заводу насправді немає. Він належить і стоїть на землі місцевого кримінального авторитета Саші Браслета, в миру відомого як Олександр Павлюченко. Такі відомості дозволяють задати логічне запитання: а як Касай взагалі в депутатах опинився?", - пише видання.