Два "слуги народу" відзначилися при голосуванні за законопроект Зеленського: джерело повідомило, що їх чекає

У вівторок, 26 січня, Верховна Рада ухвалила за основу законопроект "Про народовладдя", однак його ухвалення стало для фракції президентської політичної сили, за словами керівника фракції Давида Арахамії, "водорозділом".

Про те, чи стане ухвалення закону приводом для розколу, розповіло в коментарі "Апострофу" джерело у "Слузі народу".

У політсилі Зеленського до останнього не розуміли, чи вистачить у монобільшості голосів і чи не відкличуть законопроект на доопрацювання, тож в "Слузі народу" застосували "засоби впливу".

В результаті жоден з "слуг" не проголосував "проти", проте двоє утрималися, а ще 18 нардепів були відсутні. Помітно, що група депутатів, яких вважають близькими до Коломойського (Олександр Дубинський, Ольга Василевська-Смаглюк та інші) теж віддали голоси на підтримку. Два утрималися - нардепи Микола Сольський і Вадим Струневич, яких вважають близькими до колишнього глави Офісу президента Андрію Богдану.

Один з близьких до Банкової політтехнологів, розповів, що виключення з фракції бунтівних нардепів малоймовірно.

"Рубати голови стали б в тому випадку, якщо б законопроект провалився. Там все все розуміють, тому зараз на такі вибрики, швидше за все, закриють очі, але запам'ятають", - розповів він.

Детальніше про те, як "слуг народу" погрозами змушували голосувати, що саме ухвалила Верховна Рада і які тепер перспективи "зеленої" фракції - читайте в матеріалі "Апострофа": "Слуг" - через коліно: як Зеленський пробив в Раді питання про референдум".