RU  UA

Як відноситься Захід до війни на Донбасі: Кравчук вказав на переломний момент

Країни Заходу повністю підтримують Україну у її прагненні до відновлення суверенітету і територіальної цілісності, а також в боротьбі з російською агресією, яку західні країни сприймають як агресію проти себе і цінностей Заходу.

Якщо ворог прийде на мою землю, я стрілятиму в нього всіма видами зброї, поки буду живий - Леонід Кравчук

Про це в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV розповів перший президент України, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

"Я знаю думки сьогодні на Заході. Не всі, але знаю багато думок. Я постійно спілкуюся з різними людьми, і з Вашингтоном також. Там починає брати верх така думка: сьогодні агресія Росії до України – це агресія не проти України, а проти цінностей Заходу. Це агресія проти демократії. Це агресія двох систем – автократичної проти демократичної", -заявив Кравчук.

За його словами, колективна думка Заходу, які і раніше, на стороні України і вона стає більш консолідованою.

"Західний світ мусить і буде сприймати агресію проти України, як агресію проти себе, проти свого майбутнього, проти демократії, проти життя в умовах гуманістичного суспільства. Ось в чому різниця. І до такої думки тяжіє все більше і більше людей, все більше і більше політиків", - резюмував Кравчук.

Як повідомляв "Апостроф", перший президент України, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що місце переговорів по Донбасу може бути перенесене з Мінська через особливу наближеність невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка до президента РФ Володимира Путіна.