RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Нардеп Демченко може отримувати від "Альтіс" гроші за брехню про будівництво аеропорту в Дніпрі - експерт

Компанія "Альтіс-Констракшн" може платити народному депутату від "Слуги народу" Сергію Демченку за брехню про реальний стан нового аеропорту в Дніпрі, який будують за дорученням Президента Володимира Зеленського.

Про це написав у Facebook політичний експерт Кирило Сазонов.

За його словами, Демченко бреше президенту і людям, коли пише про значні успіхи в будівництві об'єкта.

"На своїй сторінці в Фейсбуці він написав наступне: "Майже цілодобово іде будівництво аеропорту в Дніпропетровській області. Наразі підготовлено все для запуску потужного мобільного заводу з виробництва спеціального бетону для будівництва злітної смуги. Підготовлено спеціальний майданчик, закінчується монтаж першої установки з виробництва бетону…". Ну і звичайно прикріпив фотографію як він "в поті чола" контролює роботу", - розповів експерт.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, насправді роботи там практично не ведуться. Компанія "Альтіс", що належить тестю екснардепа Романа Насірова, виграла тендер на будівництво нової злітно-посадкової смуги Дніпровського аеропорту, запропонувавши найменшу ціну, пояснив Сазонов. Завдяки цьому компанія отримала договір і встигла внести в нього правки.

"Але ось Антимонопольний комітет не видав відповідних документів, оскільки ця компанія навіть не мала досвіду в будівництві таких об'єктів. Ви тільки уявіть - будівництво аеропорту віддали тим, хто навіть робити цього не вміє, про які реальні роботи там може йти мова? Очевидно, перед нами типовий приклад фірми "прокладки" для відмивання бюджетних грошей", - зробив висновок експерт.

Він припустив, що Демченко отримує частину відмитих через "Альтіс" грошей. Одночасно нардеп показує Зеленському, як він контролює будівництво аеропорту.

"І з такими талантами створення фіктивної діяльності, як у Демченка, цей цирк міг тривати ще дуже довго. Єдине, що може наблизити терміни появи у дніпрян аеропорту - проведення повторного тендеру з обмеженням участі для фірм-прокладок", - резюмував Сазонов.