RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Ігор Палиця закликав провести парламентські слухання щодо захисту дітей

Держава повинна ефективно захищати права дітей та забезпечити реальну підтримку родинам, які опинилися в скруті через наслідки пандемії. Зокрема, необхідно запровадити комплексну програму медичного та соціального захисту дітей.

Про це написав у своєму блозі народний депутат, лідер партії "За Майбутнє" Ігор Палиця.

"Від наслідків пандемії та погіршення економічної ситуації в Україні найбільше постраждали родини з дітьми. Сьогодні, коли від рішень держави залежить майбутнє мільйонів дітей, уряд повинен запровадити комплексну програму медичного та соціального захисту", — зазначив Ігор Палиця.

За його словами, у першу чергу необхідно провести парламентські слухання щодо стану прав дитини в Україні, які востаннє проходили в 2016 році.

По-друге, потрібно запровадити програми співфінансування із державного та місцевого бюджетів для будівництва сучасних перинатальних центрів і дитячих лікарень у всіх регіонах. Як успішний приклад Ігор Палиця навів досвід Волині, де його команді в обласній раді вдалося за два роки відкрити найкращий в Україні перинатальний центр за рахунок коштів держави, громади та небайдужого бізнесу.

Також Ігор Палиця пропонує повернути диференційовану державну допомогу при народженні дитини, кратну 30, 60 та 120 розмірам прожиткового мінімуму, відповідно на першу, другу та третю дитину, як це було до 2014 року.

Крім того, за його словами, депутатська група "Партія "За Майбутнє" закликає Верховну Раду якомога скоріше розглянути їхні законопроєкти, спрямовані на захист прав дітей: № 4374 про пільги для дітей медпрацівників; № 5548 щодо спорів про місце проживання дитини; № 5549 про посилення відповідальності за викрадення дітей, а також проголосувати в другому читанні проєкт Закону № 3124 про безперешкодне надання допомоги сім’ям із дітьми.