RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Бевз та його заступники передумали звільнятися з НБУ: експерт розповів про причини

Олександр Бевз та його заступники передумали звільнятися з Нацбанку.

Про це повідомив експерт Дмитро Марунич в блозі на сайті "Кореспондент".

Експерт зазначив, що, незважаючи на заяви Бевза: "Продовження нашої роботи в Національному банку поки неможливо. Централізація прийняття рішень в одних руках, заміна колегіальності директивним прийняттям рішень, на нашу думку, є неприпустимими в роботі Національного банку України", виявилося, що "продовження можливе".

"Мабуть усвідомивши примарні перспективи обіцяного працевлаштування від Катерини Рожкової "свіжозвільнені", як під копірку, написали заяви про відкликання дати останнього дня в НБУ - 15 червня і поголовно взяли відпустки до 1 вересня. Причина банальна - "золотий тілець". Тільки в 2019 році Бевз отримав платні на суму 3,06 млн грн, в 2020 - 2,98 млн грн. Чи можуть звільнені розраховувати на подібні оклади в комерційному секторі, а тим більше в партії "Голос" або "Європейська солідарність" - питання риторичне", - зазначив Дмитро Марунич.

На його думку, швидка і радикальна зміна рішення - пряме свідчення, що справа не в претензії до політики регулятора.

"Це ще раз підтверджує версію про те, що справжньою метою демаршу була спроба дестабілізації ситуації в НБУ в інтересах Порошенка і Рожкової", - пише Дмитро Марунич.

Раніше повідомлялося, що за акцією під стінами НБУ може стояти Порошенко, а справжня мета Олександра Бевза - дискредитація Зеленського, який заважає Порошенку впливати на НБУ, використовуючи статус Катерини Рожкової і її людей.