RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Порошенко подав позов проти Геращенка, заступника міністра МВС викликають до суду - подробиці

Заступника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенко викликали до Печерського райсуду Києва за позовом лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка. Політик вимагає від чиновників МВС спростувати заяви про нібито його причетність до акції під Офісом президента 20 березня.

Про це з трибуни Верховної Ради розповів нардеп Андрій Парубій.

Геращенко повинен з'явитися в суді 23 липня. Парубій нагадав про стеження за депутатом Київради від "ЄС" Віктором Кононенко. У партії звинуватили в цьому владу, і зв'язали такі дії з заявами про причетність до подій під ОП.

"Вважаємо, що незаконне стеження може бути пов'язане з брехливими заявами про нібито причетність нашої партії і особисто Петра Порошенка до розфарбовування Офісу президента і розбивці стекол на дверях на Банковій. Порошенко направив позов до МВС і особисто Геращенко з вимогою визнати цю інформацію недостовірною, такою, що принижує честь і гідність, завдає шкоди репутації", - пояснив депутат.

Йдеться про висловлювання заступника глави МВС, який говорив, що нібито п'ятий президент Порошенко був "зацікавлений в провокаціях під ОП" під час акції прихильників активіста Сергія Стерненка. Такою думкою Геращенко поділився в прямому ефірі "Радіо Свобода".

Справу за позовом Порошенка в Печерському райсуді зареєстровано під №757 / 18007/21-ц. Суддею в ньому виступить Хайнацький Євген Сергійович.

"Викликається Геращенко як відповідач на 11:30 23.07.2021, зал 337, справа 757/18007/21-ц, позивач Порошенко Петро Олексійович, про захист честі, гідності та ділової репутації... Додати додатки: копія ухвали про відкриття провадження по справі від 13.04.2021; позовну заяву з додатками. Наслідки неявки - ст. 223 ЦПК", - йдеться на сайті судової інстанції.

Раніше заступник глави МВС Антон Геращенко назвав хуліганством дії учасників акції під ОП 20 березня і пообіцяв відповідальність для винних.